Er meningen med det hele bare ligegyldig?

Er det vigtigt at vide, om vi er ens eller forskellige? Og hvis vi alle er ens er det så en skræmmende eller en beroligende tanke? Og behøver vi overhovedet bekymre os om det, for i sidste ende er det hele ligegyldigt – eller måske snarere lige gyldigt?

Gør vi det enkle besværligt?
Dagens tur efterlader mange eksistentielle spørgsmål, som vi næsten fik galt i halsen og endte med at forkaste som en kende komplicerede. Komplicerede på den måde, at vi ofte kommer til at besværliggøre det enkle. Hvilket jo nemt sker, når man elsker at fantasere, mærke efter, være åben for tegn og stemninger – og som jeg samtidig gerne vil ”regne den ud”. Dagens tur var livgivende og let med lige dele latter og refleksion.

Tillid
Uden at det var det ord vi brugte, så tror jeg faktisk, at ”tillid” lå som en grundstemning i samtalen. Tillid til, at vores børn klarer – og kommer styket igennem – de knubs de får. Tillid til, at selv hvis pengekassen er tom, så klarer vi også det. Tillid til, at de fremmede vi mødes med ikke er weirdos, som vil os det ondt.

Og tillid til, at hvis vi giver slip på ønsket om at ”regne den ud” og bare følger vores indre kompas, så taler og handler vi fra en urokkelig platform af noget, der er sundt og rigtigt helt ind i kernen.

2 meninger om “Er meningen med det hele bare ligegyldig?”

  1. Kære Sille,
    Spændende samtale og gåtur idag. Skræmmende at jeg inden kunne få tvangstanker om, at jeg ville ligge parteret i en sø et sted 🙂 – for hvem finder dog på sådan et eksperiment? Jeg ser vist for meget af “Sagen genåbnet”. Du beskriver samtalen meget smukt – jeg var helt drænet på den fede måde efterfølgende og kunne godt have brugt at gå hjem i min hule og meditere straks efter. Men her sidder jeg i mit skønne cykelunivers – og er egentlig lige glad. God weekend.

  2. Ja, er det ikke vildt som fantasien kan løbe af med os – eller frygten for det ukendte kan styre os langt uden om noget, som måske er både interessant og værdifuldt. Glæder mig, at vi lige fik eksperimenteret lidt med betydningen af et ekstra mellemrum mellem “lige” og “glad” – det giver rigtig god mening på en dag, hvor man bare er ligeglad – eller lige glad…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *