Samtaledøgn om Danmark

Vær med i den landsdækkende samtale.

stemning5

Fredag d. 4. marts kan du gå Tur med en fremmed, få et par gode snakke, masser af frisk luft og nye perspektiver på livet og Danmark. Fredagens samtale er én blandt mange, som kommer til at at foregå rundt om i Danmark – om Danmark.

Hvem:

Du kan være med, hvis du kan gå ca. 7 km i nogenlunde friskt tempo og har lyst til at tale med én du ikke kender i forvejen. Det er fint både at komme alene eller flere sammen – I bliver “blandet” før vi går.

Turen arrangeres af Sille Schirmer, som står bag Tur med en fremmed. Sille er vært på turen og sørger for, at du får en at tale med, som du ikke kender i forvejen. Vi skifter samtaletema og –partner halvvejs på turen.

Hvor:

Turen starter fra Vedbæk stationsbygning – vi mødes på vandsiden v. bænkene v. cykelstativerne. For evt yderligere info ring: 20859024. Turen er ca. 7 km. lang og slutter samme sted, som den starter.

Hvornår:

Fredag d. 4. marts kl. 16-18. Tilmeding er ikke nødvendig. Du møder bare op og turen er gratis.

Hvordan:

Fredagens gå-tur bliver en eksperimenterende fusion mellem Tur med en fremmed og samtaledøgn – som i sig selv er to samtaleeksperimentarier, der på hver deres måder arbejder på at styrke måderne vi taler sammen på.

Du bliver guidet undervejs og turen kræver hverken forberedelse eller remedier, men hvis du gerne vil vide, hvad du går ind til, er det nogenlunde det her:

Del 1: På første del af turen tager du og din samtalepartner livtag med nogle af de helt store – og små – spørgsmål i livet. I vælger ud fra nogle samtalekort, hvilke emner I har lyst til at komme rundt om i jeres samtale. Den overordnede ramme er her “livsfylde” – det vi fylder vores liv med, giver opmærksomhed og hvordan vi vægter det og værner om det.

Kort ophold på ruten halvvejs, hvor vi bytter samtalemakker og får oplæg til ny samtale.

Del 2: En samtale om Danmark – en åben og fordomsfri samtale om, hvilket Danmark vi hver især drømmer om, og hvordan vi kan præge vores samtid i den bedst mulige retning. Til denne del af turen og samtalen er der lavet samtalemenuer, som også vil være dem der bliver brugt andre steder i landet i forbindelse med Samtaledøgn om Danmark.

Der samles ikke op på samtalerne. Vi tager hver især det med os, der vækker genklang og bliver måske inspirerede til nye samtaler med fremmede – eller til at samtale på nye måder eller om nye emner, med dem vi plejer at tale med.

Der bliver taget billeder på turen, som deles online. Har du lyst, kan du dele dine refleksioner fra turen online, men det er helt op til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *