Når et nej på magisk vis forvandler sig til et ja

I løbet af mine efterhånden mange år i den internationale del af it-branchen og senere som selvstændig har jeg stiftet bekendtskab med mange forskellige tilgange til salg – og en af de gennemgående råd er, at man ikke skal acceptere et nej. Jeg vil til hver en tid påstå, at lige præcis det modsatte – bare acceptere og ikke presse på – kan virke mindst li’så godt. Hør selv, hvad der lige er sket!

Jeg var i lidt af et dilemma, da en af de personer jeg har inviteret med ud på en gå-tur vendte tilbage med et tak, men nej tak. Hendes begrundelse var at ”det kan jeg ikke lige se mig selv i” og min umiddelbare tanke var at ”nej, det kan jeg sådan set heller ikke, men det er li’som det, der er hele konceptet. ”

På den ene side overvejede jeg at udfordre hende til at gøre noget, hun ikke kan se sig selv i – jeg havde jo rent faktisk også lyst til at møde hende – men samtidig ville jeg ikke forsøge at trække en gå-tur med mig ned over hovedet på hende. Så jeg valgte at acceptere hendes nej og sendte en høflig e-mail, hvor jeg takkede for, at hun trods manglende interesse var vendt tilbage med et svar.

Og så skete det helt fantastiske, at hun skrev tilbage, at hvis jeg har lyst til at prøve mig selv af på hendes hjemmebane, så er jeg meget velkommen – og den invitation har jeg selvfølgelig taget imod 🙂 Så en dag i november eller december skal jeg bage kager til den store guldmedalje med “en fremmed”, der har den hyggeligste cafe ude i en skov!

Så et indledningsvist nej har nu forvandlet sig til et ja – bare med omvendt fortegn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *