Tur # 1 – en fucking flink fyr

Premierenerver fra morgenstunden og tanker omkring, hvor vidt jeg er en total ”freak”, når jeg sådan inviterer en fremmed på en gå-tur. Sommerfugle i maven og overvejelser om, om jeg alligevel skulle have spurgt på forhånd, om han var en af dem på anti-mælke- og anti-hvedemels-bølgen eller om han foretrækker kyllingesandwich frem for laks… Og hvad nu, hvis vi ikke har noget at tale om? Skulle jeg alligevel have lavet nogle samtale-oplæg? Men heldigvis var min indre rolige stemme stærkere og den fortalte mig, at hvis det endelig var sådan, så ville jeg også lære noget af det, og det er jo det hele projektet går ud på.

At træde ind i det ukendte baseret på en fundamental lyst til at se noget nyt og uden nogle klare forventninger til udfaldet. Fordomsfri lytning og oprigtigt og ærligt nærvær.

Alligevel skulle der ikke mere end 4 minutters forsinkelse til, og så stod jeg ude ved vejen og nynnede ”Det var en lørdag aften…” og overvejede, om jeg kunne antaste en tilfældig fremmed, hvis det viste sig, at min gæst havde glemt vores aftale eller havde fået kolde fødder. Men så kom han – og glad var jeg!

Og det var fantastisk! Vejret var godt, naturen smuk, snakken gik og det hele gav bare på en eller anden måde mening – uden at jeg kan sætte ord på, hvad det var der gav så god mening… måske bare en fælles intention om at være tilstede i nuet og se, hvad det fører med sig. Og så måske også en fundamental glæde over, at det kan lade sig gøre at mødes – to fremmede – og uden en masse iscenesættelse kunne finde nogle emner, som det giver mening at udveksle holdninger til og erfaringer med på en autentisk og enkel måde.

Mit eget tema omkring min evige kamp mellem den indre hippie og det indre forretningsmenneske kom til at dukke op flere gange undervejs på vores tur. Vi har begge oplevet at tage beslutninger igennem livet som har været styret af enten hippien eller forretningspersonen. Og på den korte bane kan det godt være, at forretningsperspektivet vinder, men på den lidt længere bane er de bedste beslutninger som regel dem vi tager baseret på en god mavefornemmelse, en indre oprører eller en ”hippie”, som bare ved, at det er noget andet, der er godt at gøre her. Noget andet end det der ligger lige for eller virker som det oplagte. Hvilket også er kendetegnende for nogle af de projekter vi hver især har gang i – at vi gør det fordi det føles rigtigt, og der er en udefinérbar, men meget tydelig energi omrking det – og en indædt tro på, at noget vil materialisere sig, vil give mening eller tage form lidt længere ude i horisonten.

Vi talte også om, hvad der driver innovation, udvikling og personligt engagement, og at det ofte er et spørgsmål om en oprigtig nysgerrighed kombineret med et behov for og en villighed til at sætte sig selv i spil, turde sige det man tænker istedet for blot at reagere på det som andre siger.

Og ved at sætte sig selv i spil, udstiller vi os selv – og det vil vi på den ene side helst ikke, for man kan komme til at virke anmassende, for meget, for naiv eller fjollet,  men samtidig er det netop, når vi sætter os selv i spil, at tingene begynder at blive spændende – og det gipper i os, når nogle reagerer på det vi siger, eller vi kan se, det vækker genklang og sætter tanker i gang hos andre. Og egentlig er det pudsigt, at vi på den ene side har behov for at være unikke og noget særligt, men samtidig glæder det os, når vi opdager, at andre har det ligesom os eller tænker de samme eller beslægtede tanker…

Og jeg kan mærke nu, at jeg er hamrende inspireret til at klø på med mit “Tur med en fremmed”-projekt og at jeg nu i højere grad end før godt kan leve med, at jeg ikke ved, hvor det fører mig hen. At det er ok, at jeg ikke er helt skarp på formen, at jeg ikke ved, hvor meget det skal handle om det fælles, der opstår, eller i højere grad om de tanker det vækker i mig. Og dybest set skal jeg nok netop være indstillet på, at det vil være forskelligt fra gang til gang og så se, om der begynder at tegne sig et billede.

Min første fremmede var super inspirerende og har nu også givet mig et navn på én han gerne ville gå en tur med, hvis han skulle ud og gå med endnu en fremmed. Og det vil jeg lade være min indgang til en ny fremmed – så hende skriver jeg til om lidt.

7 meninger om “Tur # 1 – en fucking flink fyr”

 1. Kære Sille,

  Stor stor tak for en fantastisk gå-tur herfra. Jeg synes vi kom meget igennem. Jeg synes madpakken, du havde smurt var forbilledligt lækker. Jeg synes ruten var varieret og smuk. Og så synes jeg du var vildt nem og inspirerende at samtale med. Også selv om vi var fuldstændig fremmede for hinanden.

  Det var en super god oplevelse. Og jeg er både opløftet og skønt blæst igennem i hovedet af både snak og al den friske luft.

  Faktisk havde jeg planlagt at tage tilbage på kontoret og få et par opgaver fra hånden her til eftermiddag. Men jeg følte mig løftet over i en anden sindstilstand. Og den kaldte ikke lige på et kontor. Måske var det den indre hippie, der havde fået luft?

  Så eftermiddagen har jeg brugt på Lyngby biblioteks fantastiske magasin-afdeling, hvor jeg har bladret i de kulturelle og faglige magasiner, jeg aldrig får tid til at lade mig inspirere af, men som jeg får så meget gejst, entusiasme og inspiration af at kigge igennem.

  Godt at give tid til den slags. Godt at få frisk luft til hjernen. Godt at gå en tur med en fremmed og i samtalen afsøge den mængde af stier, man kan vælge at gå. Du har et fedt koncept.

  Og jeg går gerne en tur igen!

  KH og god weekend!

  (: Lars AP, forfatter til ‘Fucking Flink’
  Se mere her: http://bit.ly/fuckingflinkfacebook

 2. Super inspirerende indlæg. Jeg kan næsten mærke luften under vingerne ved at læse om jeres gå-tur. Glæder mig til at læse om flere hippier, der bliver sluppet løs i naturen.

  Kh
  Gitte

 3. @ Lars: Glad for, at du fik kigget i nogle af de magasiner, der giver dig gejst entusiamse og inspiration – og at du forlod vores snak åben for at gøre noget andet end det du egentlig havde tænkt… Jeg synes helt klart vi skal går en tur igen. Hvad med en fredag i januar? Med mindre en af os sidder på en sydhavsø, synes jeg da bare vi har en aftale hjemme hos mig igen. Send mig et forslag på mailen, så får vi det i kalenderen. BTW – allerede i næste uge skal jeg gå en tur med Nadja – det glæder jeg mig til!

  @Gitte: Dejligt at du bliver inspireret. Spændende at se, om den der hippie bliver ved med at dukke op i snakkene – og det i virkeligheden er den der bliver sluppet løs i naturen, som du foreslår.

 4. Kære Karina – godt spørgsmål! Jeg tror bare en side af mig – den handlekraftige, målrettede og overmåde engagerede – besluttede sig for at have en fest 🙂 Så for et par uger siden satte jeg mig vist egentlig bare ned og skrev en invitation, og så tog tingene fart derefter. Det er super inspirerende, øjenåbnende og tankevækkende – både fordi jeg møder dejlige mennesker og fordi jeg rykker lidt ved mine egne grænser. Så nu følger jeg med og ser, hvad der sker – små afstikkere giver projektet eget liv, hvilket er meget opløftende og livgivende. Knus Sille

 5. Hej Sille

  Dejlig læsning, specielt de kloge ord om “….turde sige det man tænker istedet for blot at reagere på det som andre siger.”

  Kh Pernille

 6. Kære Pernille! Glad for at høre, at du synes det er “dejlig læsning” og at du kunne udlede et par kloge ord 🙂 Jeg synes også selv det med at sige det man tænker er centralt – det handler jo nok lidt om det her med at vove at “miste fodfæstet for en stund”, som en klog dansker sagde en gang… Og om at være proaktiv istedet for reaktiv. KH Sille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *