En vandrende tænketank om trivsel på Amager Fælled

Hvor er vi på vej hen i forhold til trivsel? Det spørgsmål stillede Chris McDonald mig og de ca. 400 andre, som kom vejen forbi Amager Fælled til walk-and-talk lørdag i sidste uge.

En vandrende tænketank: Hvad er trivsel for dig og hvad kan true din trivsel? Jeg slog følge med et par andre og snakken blev hurtigt sporet ind på vigtigheden af relationer og det at “høre til” og være en del af et fællesskab. Det er beviseligt vigtigt for mange, at indgå i en gruppe, når eksempelvis nye vaner skal indlæres. Ikke desto mindre oplever jeg, at de vigtigste forandringer jeg har foretaget i mit liv, for at højne min egen trivsel, er kommet af en indre opvågnen. Af et drive så stærkt, at fællesskaber og opbakning lige i den sammenhæng ikke har været nødvendige eller afgørende. Så hvornår er den indre motivation så stor, at man egenhændigt tager ansvar? Og kan den opbakning man oplever i fællesskabet blive en sovepude – en falsk motivator – så det helt dybe “commitment” aldrig indtræder, fordi det i sidste instans er fællesskabet og ikke ens egen drivkraft der er styrende? Det var nogle af de tanker jeg fik luftet, men måske især tog med mig til videre refleksion.

Så længe der dukker én op, så er jeg glad!

JustHuman planlægger flere walk-and-talks, men som Chris understregede er det ikke kvantitet, men kvalitet der er succeskriteriet: Så længe der dukker én op, så er jeg glad!

Læs mere om JustHuman og tag med på næste walk-and-talk – eller kom til Vedbæk og gå tur med en fremmed 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *