Venlighed, der vågner

Endelig oprandt dagen for Folkevandringen, som jeg har glædet mig til at deltage i. Især fordi den gode samtale er en vigtig del af vandringen, og jeg er nysgerrig på nye måder at vandre, samtale og reflektere – alene og sammen med andre.

At jeg havde været et smølehovede og ikke fået samlet et hold på fire viste sig at være helt perfekt for mig, som jo i særlig grad beriges af at samtale og vandre med fremmede. Jeg blev plottet på et hold og kom ud på en tur med skønne, fremmede vandrefæller.

Folkevandrings-kit med spørgsmål

Undervejs blev vi guidet af det super fine Folkevandrings-kit med spørgsmål, som vi ivrigt debatterede. Begrebet venlighed optrådte i flere af spørgsmålene og samtalen kredsede om rummelighed, medmenneskelighed og frygten for det fremmede. Det fremmede helt konkret i forhold til andre kulturer, men også helt ind i kernen af én selv – for er vi i virkeligheden nogle gange fremmede for os selv? Og er det i virkeligheden nogle gange det, der er barrieren mod at rumme andre – at vi ikke altid rummer os selv. Er vi fremmede for os selv?

Mit “uudnyttede venlighedspotentiale”

Efter fire kilometer var det tid til to kilometer i stilhed med sig selv. Og her skulle jeg reflektere over og fornemme mit “uudnyttede venlighedspotentiale.” En hidtil ukendt flig af venlighed som er parat til at vågne i mig. Hmmm… Jeg tænker stadig og er sikker på, at noget dukker op. Især fordi jeg er helt pjattet med ideen om et “uudnyttet venlighedspotentiale” – tænk, jeg tror vi har det allesammen, og det ligger bare der og venter på at blive vækket. Jeg vil i den kommende tid genbesøge udtrykket og glæder mig til at se, hvad der melder sig.

En gående pause i en travl hverdag

For mig kom dagens gå-tur som en kærkommen forstyrrelse. Et velkomment afbræk. En pause, som samtidig inspirerede til nye handlinger. Venlige handlinger. Og nye gå-ture med fremmede.

Folkevandringen afholdes en gang årligt. Læs mere om Folkevandringen på www.folkevandringen.dk. Tilmeld dig deres nyhedsbrev, så får du besked i god tid, inden Folkevandringen afholdes næste gang.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *