Planlæg ruten

For lidt tid siden skrev jeg om det første skridt, hvis du selv har fået mod på at gå tur med en fremmed – Invitér en fremmed.

Når så du har fået et “ja tak”, kommer næste skridt, som er at planlægge, hvilken tur I skal gå. Og det er jo heldigvis fuldstændig op til dig, hvilken tur du vil gå, men her deler jeg lige lidt om min tur, og hvad der gør, at jeg synes den er rigtig god!

  • Jeg kender området rigtig godt
  • Landskabet er varieret
  • Der er nogle gode pausesteder
  • Distancen passer godt til en samtale, hvor der er tid til at komme i dybden

Du kan se min rute her: http://runkeeper.com/user/turmedenfremmed/route -[jeg vil helt vildt gerne lave noget mere ”fancyt” som er integreret til hjemmesiden, så hvis du er en haj til ”My Maps” eller lignende løsning, hvor jeg kan registrere min rute (og kommende nye ruter) med GPS, så sig endelig til.]

Velkendt område
Jeg har gået min tur rigtig mange gange. Jeg kender området som min egen bukselomme. For mig er det en fordel, fordi det betyder, at jeg ikke skal bekymre mig om at finde vej og kan koncentrere mig 100% om den samtale, som også er en vigtig del af mine gåture med fremmede. Det betyder også, at hvis mine vanlige pausesteder er optaget, så er det nemt nok at improvisere og gå en anden vej eller finde et andet sted. Det kan sagtens være, at det er noget andet, der virker for dig – måske at I kollektivt farer vild og sammen skal finde ud af, hvilken vej I skal gå.

Varieret landskab
Det giver nogle naturlige pauser, at landskabet skifter, og der hele tiden er noget nyt at se på og være i. For mig er naturen en central del af turen og derfor er det vældig inspirerende, at udtrykket skifter karakter, og at der ind imellem kommer en bakke, man kan blive lidt forpustet af eller et vandløb, der skal springes over.

Gode pausesteder
På min rute er der to gode bænke. Jeg plejer at have en rygsæk med lidt proviant med og synes, at det giver noget ekstra til turen lige at tage en pause, sidde stille og bare nyde stilheden og udsigten og få fyldt depoterne op. Ligesom det varierede landskab er pauserne med til at skabe lidt variation og rytme.

Passende distance
Igen er det selvfølgelig fuldstændig en smagssag, og der er sådan set ikke noget i vejen for, at din tur er super kort, eller måske varer en hel dag. Men meld ud til ”din fremmede” på forhånd, så de ved nogenlunde, hvad de skal afsætte af tid. Min tur er ca. 6 km. og tager 2-3 timer inkl. pauser. Det passer fint til en samtale, hvor man kan nå vidt omkring og komme godt i dybden. Samtidig når man ikke at udtømme alle emner. Jeg synes det passer fint.

Kom endelig med kommentarer og yderligere tips til en suveræn tur-oplevelse.

4 meninger om “Planlæg ruten”

  1. Hej per-olof! Tak for supplerende info – fantastisk med det kryds der blev sat på himlen over cafeen lige den dag. Jeg har faktisk tænkt mig, at nogen – “en lokal-kendt fremmed” – skal tage mig på en tur i skoven oppe ved caféen. Kandiderer du til den opgave? Eller kender du en, som måske har lyst til at være tur-guide og samtalepartner nogle timer en dag?

  2. Aj, hvor skønt! Det vil jeg glæde mig til, Eva. Ninas café holder jo lukket frem til maj, så vi skal næsten vente til hun åbner igen (for nysgerrige er det http://www.naturcafe.dk der er tale om – den dejligste kage-café, jeg kender). Jeg sender dig lige en mail, så finder vi ud af noget, der passer. Elsker din præsentation af dig selv – lyder som en skøn cocktail!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *